Stigning i boligprisene i Nordland

Stigning i boligprisene i Nordland

Eiendom Norges regionsrapporter for første kvartal 2023 ble nylig sluppet, og det viser en oppgang i boligprisene i alle områdene i landet. I vårt distrikt ligger boligprisveksten i Harstad på 1.3% og i distriktene på 3.0%

Ifølge administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge er det normalt med oppgang i første kvartal, og til tross for dyrtid og høye renter, er det sterk vekst i de fleste delene av landet.

– Regionsrapportene for første kvartal 2023 viser at boligmarkedet i vårt område fortsetter å være stabilt. Da med en økning på 1,3% i Harstad og 3% i distriktene. Det viser oss at selv i en tid med renteøkninger er markedet robust, noe som kan indikere at etterspørselen etter boliger vil forbli sterk sier Line Isaksen, Banksjef privatmarked.

66% økning av boligprisene på 10 år i distriktene

Vi ser at Harstad, med vekst på 1,3% har relativ lik vekst som de andre store byene i Nord Norge, som Tromsø med 1,2% og Bodø med 1,8% Distriktene, derimot har litt større vekst, sammen med Vefsn og Alta som alle ligger over 3%.

Boligprisutviklingen i Nord-Norge

 

I motsetning til resten av landet er de største svingningene i distriktene, men de største byene holder seg jevnt.

– Boligprisfallet gjennom høsten 2022 er i stor grad blitt hentet inn igjen, og med det volumet som kommer ut på markedet, tyder det på at prisene vil forbli sterke i kommende måneder, fortsetter Line Isaksen.

 

Litt flere boliger lagt ut - lengre salgstid

I Harstad er det blitt lagt ut like mange boliger som i første kvartal 2022. I Nordlandsdistriktene har det blitt lagt ut litt flere boliger. Samtidig ser vi også at boligene ligger ute til salg litt lengre enn tidligere, om man ser opp mot tidligere måneder. Antallet boliger solgt går minimalt ned.
I distriktene får du en gjennomsnittlig kvadratmeterpris på 24 443 NOK, og en medianpris på bolig på 2 500 000 NOK, noe som da naturlig ligger høyere i Harstad, hvor kvadratmeterprisen ligger på 32 590 NOK og medianpris på 3 030 000 NOK.

Syv regionsrapporter

Eiendom Norge har presentert boligprisstatistikk for første kvartal 2023 i syv regionsrapporter, som inkluderer Viken m/Oslo, Innlandet, Vestfold og Telemark, Agder og Rogaland, Vestlandet, Midt-Norge og Nord-Norge. Rapportene gir en oversikt over boligprisutviklingen i bydeler i de store byene og mange norske kommuner.

Ifølge Lauridsen hadde Sunnfjord i Vestland (+5,3 prosent), Lindesnes (+5,1 prosent) og Stavanger Vest (+5,0 prosent) den sterkeste utviklingen i Norge i første kvartal. Andre sterke områder var bydel Nordre Aker i Oslo (+4,7 prosent), bydel Frogner i Oslo (+ 4,6 prosent), Stavanger Nord (+4,6 prosent) og Haugesund og Karmøy (+4,6 prosent). Vestby i Viken og Midt-Telemark og Nome hadde den svakeste utviklingen med en oppgang på 0,1 prosent.

Last ned regionsrapportene her

 

Kilde:  Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS.