Ikke kutt i livsforsikringen!

Stadig flere kutter i forsikringene for å spare penger. Det er imidlertid noe du bør beholde, presiserer Nina L. Moen i Sparebank 68° Nord.

Stadig flere nordmenn har vært tvunget til å ta i bruk sparekniven som følge av pris- og rentestigninger det siste året. Samtidig melder flere forsikringsselskap om en større pågang enn vanlig av kunder som vil redusere sine månedlige forsikringskostnader.

Ifølge Frende Forsikring, oppgir de fleste strammere økonomi som årsak til å redusere eller å kutte i forsikringen.

Helt kritisk for økonomien

Forsikringene de fleste sier opp eller reduserer i, er personforsikringen og livsforsikring,

- Vi fraråder folk å kutte i livsforsikringen. Om du og partneren eier en bolig sammen og har gjeld, og den ene part faller vekk, vil livsforsikringen være helt kritisk for økonomien til den eller de som blir etterlatt, sier Nina L. Moen, forsikringsrådgiver i Sparebank 68° Nord.

Nina Moen
Bilde: Nina L. Moen, Forsikringsansvarlig i Sparebank 68° Nord

Med livsforsikring vil etterlatte eksempelvis ha anledning til å redusere gjeld, og dermed også en større mulighet til å beholde boligen.

- Vi råder de aller fleste som lever i et parforhold eller har forsørgeransvar om å vurdere en livsforsikring. Behovet øker når dere har felles gjeld, felles barn og kanskje barn fra tidligere forhold, understreker Moen.

 

Gjør en helhetsvurdering

Det finnes forsikringer som er svært nyttige, mens andre forsikringsformer ikke alltid gir like gode avkastninger. Generelt sett bør man foreta en nøye helhetsvurdering før man foretar kutt.

Uflaks- avbestillings og trygghetsforsikringer seiler oftest opp som forsikringsformer som fort kan være overflødige i hverdagen.

- Dette er forsikringer som ofte er knyttet til kjøp av elektronisk utstyr. Men det er ingen katastrofe om utstyret går i stykker eller blir borte, og ofte dekkes dette av blant annet innboforsikring. Alternativt kan det være en rimelig løsning å kjøpe nytt utstyr fremfor å ha en slik forsikring, sier Moen.


Dobbelforsikring og underforsikring

Mange nordmenn er ofte dobbeltforsikret, og har gjerne ulike avtaler med flere forsikringsselskap. Dette kan skape utfordringer når du ønsker å ha hele oversikten.

Man kan i mange tilfeller også få rimeligere forsikringer med å samle alt på en avtale, avslutter Moen.

Kontakt oss

Kontakt oss her, eller finn en rådgiver ved ditt kontor: